Om BF Andreelund

BF Andreelund ligger i ett lugnt och trevligt område med två fina innergårdar. Perfekt för härliga grillkvällar och med massor av lekplats för barn. Stadens sevärdheter, nöjesliv och shopping ligger på bekvämt gångavstånd.

Bostadsföreningen Andréelund registrerades 1927 och byggdes från 1927 till 1929. De nuvarande stadgarna registrerades 1997. Föreningen består av två hus med 66 bostadsrätter och en lokal. Både gatu- och gårdshuset har fyra våningar. Totalytan är 4091 kvm, varav 3992 utgör lägenhetsyta. På vinden finns ateljéer som medlemmar kan hyra som konst- och hobbyrum

Vår ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick som även ombesörjer trappstädningen. Alla lägenheter har anslutning till bredband via Telenor och kabel-tv från Com Hem. 

Föreningen har en vaktmästare anställd som har till uppgift att sköta om gården och till viss del fastigheten. De boende tar även del av att sköta gård, rabatter och barnens lekplats.

På barngården finns barnrabatt och en kryddrabatt alla är välkomna att plocka kryddor och annat ätbart från. På bakgården finns möjlighet att odla för eget bruk.

Vid två tillfällen varje år ordnar föreningen arbetshelger där medlemmarna får möjlighet att hjälpa till. Andréelund brukar delta i loppisar tillsammans med grannföreningarna på Hantverkaregatan och det är ett mycket uppskattat inslag!

Föreningens rörstammar byttes 1999 och i samband med det renoverades även samtliga badrum. Taken på båda husen är omlagda, dränering av sydsidan på respektive hus är gjord, fasaden är putsad på gatuhuset, lägenhetsdörrar samt dörrar till vind och källare är utbytta till nya säkerhets- och brandklassade dörrar. Vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera föreningens underhållsplan för att husen, gården och dess invånare ska ha det bra.

Bostadsföreningens organisationsnummer är 746000-1469.

Lämna ett svar