Om BF Andreelund

BF Andreelund ligger i ett lugnt och trevligt område med två fina innergårdar. Perfekt för härliga grillkvällar och med massor av lekplats för barn. Stadens sevärdheter, nöjesliv och shopping ligger på bekvämt gångavstånd.

Bostadsföreningen Andréelund registrerades 1927 och byggdes från 1927 till 1929. De nuvarande stadgarna registrerades 1997. Idag består föreningen av 66 bostadsrätter och 1 lokal i två hus. Både gatu- och gårdshuset har fyra våningar. Totalytan är 4091 kvm varav 3992 utgör lägenhetsyta.

Alla lägenheter har anslutning till bredband via Bredbandsbolaget. Föreningen har en vaktmästare anställd som har till uppgift att sköta om gården och till viss del fastigheten. Trappstädning sköts av en frivillig medlem via avlöning. Det finns en bastu och ett pingisrum tillgängligt för medlemmarna. Kabel-tv ingår.

Föreningens rörstammar byttes 1999 och fönster målades och renoverades 2004-2005. Just nu arbetar vi fram en ny underhållsplan för föreningen. Vid två tillfällen varje år ordnar föreningen arbetshelger där medlemmarna får möjlighet att hjälpa till. Andréelund brukar också hålla loppis tillsammans med grannföreningarna på Hantverkaregatan – ett mycket uppskattat inslag!Bostadsföreningens organisationsnummer är 746000-1469

Kommentera